συνταγές


κρέας | ζυμαρικά - ρύζι | λαχανικά | όσπρια | ψάρι - θαλασσινά | κοτόπουλο | σαλάτες | σούπες | πίτες - ζύμες | σνακ - ορεκτικά | γλυκά | νηστίσιμα - εποχιακά | πάρτι |

Τάρτα με κοτόπουλο και πράσα

23/10/2012
προετοιμασία: 15ʹ αναμονή: 10ʹ μαγείρεμα: 35ʹ
Τάρτα με κοτόπουλο και πράσα

Υλικά για 8 άτομα

  • 1 φύλλο κουρού
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. κοτόπουλο, βρασμένο ή ψημένο, σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. κατίκι
  • 1 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα στρώνουμε το φύλλο κουρού και τρυπάμε με ένα πιρούνι τη ζύμη σε διάφορα σημεία.
  2. Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και τα πράσα να τσιγαριστούν για 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και φέρνουμε τα υλικά μια βόλτα με την κουτάλα.
  5. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 5 λεπτά ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά.
  6. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη για 10 λεπτά, μέχρι να κρυώσουν λίγο τα υλικά.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  8. Προσθέτουμε στο μείγμα του κοτόπουλου τα αυγά χτυπημένα μαζί με το γιαούρτι, το κατίκι και το μάραθο.
  9. Ρίχνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα, το στρώνουμε καλά και ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη χαμηλή σχάρα, για 35 λεπτά.


Tips

  • Για να έχει ωραίο χρώμα η τάρτα, προτού τη βάλουμε στο φούρνο προσθέτουμε μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  • Για πιο πιπεράτη γεύση, προσθέτουμε στη γέμιση 2 κουταλιές πικάντικη μουστάρδα. 

Σχετικά Άρθρα

Κοτόπουλο με λάιμ και μέλι
Υλικά για 4 άτομαφιλέτο από 2 στήθη κοτόπουλου, σε μεγάλες μπουκιές4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο1 σφηνάκι ρακή...
Γιουβέτσι με κοτόπουλο
Υλικά για 4 μερίδες 1 κρεμμύδι, σε κομμάτια2 σκελίδες σκόρδο1/2 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο1 κ.γ. κανέλα1 κ.γ. μαύρο πιπέρι2 κ.γ. αλάτι1/2 ...
Εύκολες και γρήγορες κοτομπουκιές
Το μυστικό κρύβεται στο πανάρισμα με κορν φλέικς!Υλικά:4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου2 φλιτζάνια κορν φλέικς2 αυγά½ φλιτζάνι αλεύριμουστάρδα...
Ψητό κοτόπουλο με παρμεζάνα και πάπρικα
Υλικά για 4 μερίδες4 στήθη κοτόπουλο χωρίς πέτσα, σε κομμάτια1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα2 κ.γ. πάπρικα1/4 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/2 κ...
Τηγανητό κοτόπουλο με δεντρολίβανο και σκόρδο
Υλικά για 4 μερίδες8 μπουτάκια κοτόπουλο1 κ.σ. αλεύρι1 σκόρδο2 κ.σ. ελαιόλαδο3 κοτσάνια δεντρολίβανο300 ml λευκό ξηρό κρασίΑλατοπίπεροΕκτέλε...
Στήθος κοτόπουλο με επικάλυψη τυριού και μπέικον
Υλικά για 6 μερίδες6 φέτες μπέικον6 μικρά στήθη κοτόπουλου ή 3 μεγάλα1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μοτσαρέλαΑλάτι & πιπέριΕκτέλεση1. Μαγειρέψτε...