Υλικά για 6 άτομα

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 100 γρ. καπνιστό χοιρομέρι, κομμένο σε κύβους
  • 10 αυγά, χτυπημένα για ομελέτα
  • 8 κ.σ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
  • 10 σπαράγγια, καθαρισμένα
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα τηγάνι με πυρίμαχη λαβή, κατάλληλο για φούρνο, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με το βούτυρο για 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
  3. Προσθέτουμε το χοιρομέρι και τα φέρνουμε μια βόλτα με την κουτάλα.
  4. Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα μαζί με το γάλα, το αλεύρι και το ξύσμα.
  5. Αφήνουμε για 2 λεπτά και στρώνουμε τα σπαράγγια.
  6. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα, το πιπέρι, λίγο αλάτι και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
  7. Βγάζουμε από το τηγάνι τη φριτάτα και την κόβουμε σε κομμάτια.

Tip

Αν θέλουμε, ετοιμάζουμε τη φριτάτα νωρίτερα και την αφήνουμε στο τηγάνι. Την ώρα του σερβιρίσματος, απλώς τη ζεσταίνουμε.