Υλικά για 6 άτομα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 100 γρ. καπνιστό χοιρομέρι, κομμένο σε κύβους
- 10 αυγά, χτυπημένα για ομελέτα
- 8 κ.σ. φρέσκο γάλα
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
- 10 σπαράγγια, καθαρισμένα
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα τηγάνι με πυρίμαχη λαβή, κατάλληλο για φούρνο, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με το βούτυρο για 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε το χοιρομέρι και τα φέρνουμε μια βόλτα με την κουτάλα.
- Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα μαζί με το γάλα, το αλεύρι και το ξύσμα.
- Αφήνουμε για 2 λεπτά και στρώνουμε τα σπαράγγια.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα, το πιπέρι, λίγο αλάτι και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
- Βγάζουμε από το τηγάνι τη φριτάτα και την κόβουμε σε κομμάτια.
Tip
Αν θέλουμε, ετοιμάζουμε τη φριτάτα νωρίτερα και την αφήνουμε στο τηγάνι. Την ώρα του σερβιρίσματος, απλώς τη ζεσταίνουμε.