Υλικά 2 πατάτες μέτριου μεγέθους 2 κρεμμύδια μέτριου μεγέθους 4 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα 4 αυγά ελαιόλαδο  αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Κόβετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε τις πατάτες μέσα έτσι ώστε να απλώνονται όλες και να τηγανίζονται ομοιόμορφα Μετά από 5 λεπτά ρίχνετε και τα κρεμμύδια με τον ίδιο τρόπο και ανακατεύετε που και που με μια σπάτουλα. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, τα αλατοπιπερώνετε και όταν οι πατάτες και τα κρεμμύδια ψηθούν τα βγάζετε από το τηγάνι και τα ρίχνετε στα αυγά. Τέλος, ρίχνετε και το ζαμπόν, ανακατεύετε, αφαιρείτε λίγο λάδι και ρίχνετε όλο το μείγμα ξανά στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Όταν η μία πλευρά είναι έτοιμη, αναποδογυρίζετε την ομελέτα με τη βοήθεια ενός πιάτου για να τηγανιστεί και από την άλλη Μόλις είναι έτοιμη, την βάζετε σε ένα πιάτο, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και την σερβίρετε.