Υλικά για 4 άτομα

  • 4 ντομάτες μεγάλες
  • 1 αγγούρι
  • 1 πιπεριά πράσινη (για γεμιστά)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
  • 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • θυμάρι

Eκτέλεση

  1. Χαράζουμε σταυρωτά τις ντομάτες στη βάση τους και πιέζουμε απαλά να φύγουν τα σπόρια. Τις κόβουμε σε κυβάκια.
  2. Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε τα σπόρια από το κέντρο και το κόβουμε σε κυβάκια.
  3. Κόβουμε το κοτσάνι της πιπεριάς, την κόβουμε στη μέση κατά μήκος, βγάζουμε τα σπόρια και την κόβουμε σε κυβάκια.
  4. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις πολτοποιούμε.
  5. Σε μια βαθιά σαλατιέρα ή σουπιέρα ρίχνουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε παγωμένο νερό φροντίζοντας να παραμείνει η σούπα πηχτή, αλλά όχι τόσο ώστε να κόβεται με το πιρούνι αλλά ούτε και νερουλή σαν χυμός φρούτων. Δοκιμάστε, προσθέτοντας λίγο-λίγο το νερό, πόσο πηχτή σας αρέσει.
  6. Καλύπτουμε τη σούπα με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο απ’ όπου θα τη βγάλουμε λίγα λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
  7. Την ώρα που θα σερβίρετε, προσθέστε και 1 φλιτζάνι τριμμένο πάγο.

Tips

  • Λίγη θρυμματισμένη φέτα στη σούπα ταιριάζει υπέροχα.
  • Συνοδεύστε τη με φρυγανισμένο ψωμί κομμένο σε μπουκιές.
  • Εξίσου νόστιμη γίνεται και με φύλλα βασιλικού ή δυόσμου, ψιλοκομμένα.