Υλικά 1,5 κιλό ώριμες ντομάτες  2 αγγούρια 3 πράσινες πιπεριές 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες 1 μικρό κρεμμύδι 8 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο  6-7 κ.σ. καλό ξίδι 3 φέτες χθεσινό ψωμί 1/2 κ.κ. μπούκοβο  Αλάτι, πιπέρι  Εκτέλεση Πλένουμε τις ντομάτες Κρατάμε τρεις, που τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια Πολτοποιούμε τις υπόλοιπες στο μπλέντερ Καθαρίζουμε το ένα αγγούρι, αφαιρούμε τους σπόρους και το ψιλοκόβουμε, όπως και το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε, επίσης, τις δύο πιπεριές, ενώ την τρίτη την κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τη φυλάμε για το γαρνίρισμα  Σε μια σουπιέρα αναμειγνύουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπολτό, το αγγούρι, τις πιπεριές, το σκόρδο, την ψίχα του ψωμιού τριμμένη με το χέρι, το μπούκοβο, το ξίδι και όσο αλάτι θέλουμε  Προσθέτουμε 1 λίτρο κρύο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο δύο ώρες Μία ώρα πριν το σερβίρισμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε το αλάτι και το ξίδι Η γεύση πρέπει να είναι πικάντικη και ορεκτική