Υλικά

Μισό κιλό βρώμη

250 γρ. μέλι

100 μλ κονιάκ

1 κ.γλ. μπέικιν ή σόδα κοφτό

Εκτέλεση

Σε μπολ ρίχνουμε το μέλι με το κονιάκ και τα ανακατεύουμε συνεχώς με το χέρι ή το σύρμα για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει πολύ καλά το μέλι.

Προσθέτουμε το μπέικιν ή τη σόδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε τη βρώμη και χρησιμοποιώντας το χέρι μας τώρα, ανακατεύουμε και παράλληλα συνθλίβουμε ζυμώνοντας τη βρώμη για 5-6 λεπτά. Αρχικά θα νομίζετε ότι τα υλικά δεν πρόκειται να ενωθούν , αλλά στην πορεία θα διαπιστώσετε ότι όσο φουσκώνει η βρώμη με το υγρό , η ζύμη μας θα αποκτήσει συνοχή, αν και όχι μεγάλη.

Βάζουμε στο ταψί του φούρνου λαδόκολλα και με τη βοήθεια από ένα τσέρκι φτιάχνουμε στρογγυλά μπισκοτάκια διαμέτρου 7 εκ. Βάζουμε στο τσέρκι 2 κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα των μπισκότων μας και τα στρώνουμε καλά πιέζοντάς τα. Βγάζει 30 μπισκότα στα 2 ταψιά και μισό. Προσέχουμε να γίνουν πολύ λεπτά τα μπισκότα μας.

Αν δεν έχουμε τσέρκι , τότε βάζουμε τα 2 κ.γλ. μείγμα στο ταψί μας και τα πατάμε να πλατύνουν και στρώνουμε τις άκρες , ώστε να τους δώσουμε όσο μπορούμε πιο στρογγυλό σχήμα. Θέλουμε λεπτά μπισκοτάκια.

Ψήνουμε το ταψί στους 220 βαθμούς, καλά προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στη μέση του φούρνου για 8 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.