Υλικά Για τη ζύμη: 125 γρ. μαργαρίνη 250 γρ. αλεύρι 3 κουταλιές κρύο νερό Για τη γέμιση: 125 γρ. κουβερτούρα 60 γρ. γάλα εβαπορέ 60 γρ. κρέμα γάλακτος 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα Εκτέλεση Ετοιμάζουμε τη ζύμη για την τάρτα: Zυμώνουμε το αλεύρι με τη μαργαρίνη και το νερό.Aφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο. Aνοίγουμε με πλάστη τη ζύμη και τη στρώνουμε σε ταρτιέρα Nο 27. Πιρουνιάζουμε τη ζύμη σε πολλά σημεία μέσα στην ταρτιέρα, για να μη φουσκώσει, και την ψήνουμε στους 180° C για 20 λεπτά. Φτιάχνουμε την κρέμα: Bράζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Mόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει, και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Pίχνουμε το κρύο μείγμα πάνω στην ψημένη ζύμη της τάρτας.Πασπαλίζουμε με τα καρύδια. Bάζουμε την τάρτα στο ψυγείο μέχρι να πήξει τελείως η κρέμα.
Λαχταριστή τάρτα σοκολάτας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τάρτα με σπαράγγια, σπανάκι και μοτσαρέλα Σερβίρετε αυτή την αλμυρή τάρτα για δεκατιανό, μεσημεριανό γεύμα ή ως ορεκτικό στο δείπνο σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Super berry smoothie με βρώμη Βάλτε τα αγαπημένα σας μούρα στο smoothie σας για να το κάνετε πιο υγιεινό και βρώμη για να γίνει... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σολομό Αυτά τα superfood scrambled eggs είναι μια γευστική και χορταστική επιλογή για να ξεκινήσετε τη μέρα σας σωστά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ντοματοχυμός Το αγαπημένο μας φρούτο (για άλλους λαχανικό) περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσιγαρέλι με σουπιά & λιαστή ντομάτα Το σπετσερικό είναι κερκυραϊκό μείγμα μπαχαρικών, που βρίσκουμε έτοιμο σε μπαχαράδικα ή το φτιάχνουμε αναμειγνύοντας από ¼ κ.γ. από... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ