Υλικά για 10 μερίδες 100 γρ. φουντούκια , χονδροκομμένα και ψημένα 350 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο 1 φλιτζάνι αλεύρι 1 φλιτζάνι ζάχαρη 3 αυγά 1 κουταλάκι μπέικιν 2 βανίλιες Εκτέλεση Xτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη με τους κρόκους. Διαλύουμε τις βανίλιες σε 3 κουταλιές νερό και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Pίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Bουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ορθογώνιο ταψί 30 x 40 εκ., απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180° C για 15 λεπτά. Mόλις ψηθεί το παντεσπάνι, του απλώνουμε τα 3/4 της μαρμελάδας και το τυλίγουμε σε ρολό. Με το υπόλοιπο της μαρμελάδας αλείφουμε το ρολό εξωτερικά και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια.
Ρολό με φουντούκια και μαρμελάδα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τάρτα με σπαράγγια, σπανάκι και μοτσαρέλα Σερβίρετε αυτή την αλμυρή τάρτα για δεκατιανό, μεσημεριανό γεύμα ή ως ορεκτικό στο δείπνο σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Super berry smoothie με βρώμη Βάλτε τα αγαπημένα σας μούρα στο smoothie σας για να το κάνετε πιο υγιεινό και βρώμη για να γίνει... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σολομό Αυτά τα superfood scrambled eggs είναι μια γευστική και χορταστική επιλογή για να ξεκινήσετε τη μέρα σας σωστά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ντοματοχυμός Το αγαπημένο μας φρούτο (για άλλους λαχανικό) περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσιγαρέλι με σουπιά & λιαστή ντομάτα Το σπετσερικό είναι κερκυραϊκό μείγμα μπαχαρικών, που βρίσκουμε έτοιμο σε μπαχαράδικα ή το φτιάχνουμε αναμειγνύοντας από ¼ κ.γ. από... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ