Υλικά για 6 άτομα

Για τα φύλλα

  • 3 φύλλα Βηρυτού
  • 3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 4 κ.σ. μείγμα από ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο

Για την κρέμα

  • κρόκοι από 5 αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml γάλα φρέσκο
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 250 ml. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 150 γρ. φράουλες, πολτοποιημένες στο multi

Για το σερβίρισμα

  • μερικές φράουλες, πλυμένες

Εκτέλεση

  1. Φύλλα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας, τα βουτυρώνουμε ένα ένα και τα πασπαλίζουμε με το αρωματικό μείγμα.
  3. Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Τα χαράζουμε οριζόντια στη μέση και κάθετα σε τρία ίσα μέρη, ώστε να έχουμε 6 ίσα πακετάκια.
  4. Τα τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 8 λεπτά. Μόλις κρυώσουν, τα θρυμματίζουμε με τα χέρια.
  5. Κρέμα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Τα τοποθετούμε σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  6. Προσθέτουμε το μισό γάλα και ανακατεύουμε. Διαλύουμε στο υπόλοιπο γάλα το κορν φλάουρ, το ρίχνουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου έχουμε μια πηχτή κρέμα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας, και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  8. Αναμειγνύουμε την κρέμα με τη σαντιγί και τον πολτό φράουλας.
  9. Σύνθεση: Σε 6 ποτήρια βάζουμε θρυμματισμένα φύλλα ως βάση. Ρίχνουμε κρέμα φράουλας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τελειώνοντας με λίγα φύλλα και μερικές φράουλες.

Tip

Λίγα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου αλλά και ψιλοκομμένες φράουλες μέσα στο τράιφλ θα δώσουν ιδιαίτερο άρωμα και γεύση στο γλυκό.