Υλικά για 12 λεμονό-πιτάκια

  • 6 φύλλα σφολιάτας, στρογγυλά, μικρά (στα σουπερμάρκετ)
  • 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα

  • κρόκοι από 5 αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 250 ml γάλα φρέσκο, χλιαρό
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα

Για την επικάλυψη

  • ασπράδια από 3 αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη, άχνη

Εκτέλεση

  1. Φύλλα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ταψί με λαδόκολλα στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας, τα τρυπάμε με πιρούνι, τα αλείφουμε με το βούτυρο και τα ψήνουμε για 15 λεπτά.
  3. Μόλις κρυώσουν, κόβουμε κάθε σφολιατάκι στη μέση, οριζόντια, χωρίζοντάς το στα δύο.
  4. Κρέμα: Βάζουμε σε μπεν μαρί τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το μισό γάλα και ανακατεύουμε. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε κι αυτό στην κρέμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  6. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη, να μην κάνει κρούστα, και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  7. Επικάλυψη: Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα ώσπου να έχουμε μια σφικτή μαρέγκα.
  8. Σύνθεση: Μοιράζουμε την κρέμα στα φύλλα σφολιάτας, βάζουμε από πάνω τη μαρέγκα και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 3 λεπτά, ίσα να πάρει χρώμα η επιφάνεια.