συνταγές


κρέας | ζυμαρικά - ρύζι | λαχανικά | όσπρια | ψάρι - θαλασσινά | κοτόπουλο | σαλάτες | σούπες | πίτες - ζύμες | σνακ - ορεκτικά | γλυκά | νηστίσιμα - εποχιακά | πάρτι |

Γεμιστά σφολιατάκια με φρούτα

22/10/2012

προετοιμασία: 10ʹ αναμονή: 10ʹ ψήσιμο: 20ʹ


Γεμιστά σφολιατάκια με φρούτα

Υλικά για 6 άτομα

Για τα φύλλα

  • 12 σφολιατάκια, στρογγυλά (τα βρίσκετε έτοιμα στα ψυγεία των σουπερμάρκετ)
  • 4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

Για την κρέμα

  • κρόκοι από 5 αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 250 ml γάλα φρέσκο
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 1 μοσχολέμονο, βιολογικό
  • Για την επικάλυψη
  • 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. φρούτα εποχής, διάφορα, ψιλοκομμένα


Εκτέλεση

  1. Κρέμα: Σε μπεν μαρί χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το μισό γάλα και ανακατεύουμε. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε κι αυτό στην κρέμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  3. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα μοσχολέμονου και ανακατεύουμε.
  4. Σκεπάζουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη, να μην κάνει κρούστα, και τη φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος να κρυώσει καλά.
  5. Φύλλα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  6. Σε βουτυρωμένη λαμαρίνα αραδιάζουμε τα σφολιατάκια, τα τρυπάμε με πιρούνι, τα βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα ψήνουμε για 20 λεπτά.
  7. Αφήνουμε τα σφολιατάκια να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και τα ανοίγουμε στη μέση.
  8. Επικάλυψη: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα ανακατεύοντας με τον χυμό λεμονιού για 4 λεπτά.
  9. Σύνθεση: Μοιράζουμε την κρέμα και τα φρούτα σε κάθε σφολιατάκι, σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι και σερβίρουμε με λίγη μαρμελάδα και ζάχαρη άχνη.


Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα πορτοκαλιού με κρέμα σοκολάτας.

Σχετικά Άρθρα

Τηγανίτες γεμιστές με πραλίνα
Οι τηγανίτες με πραλίνα αρέσουν σε όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα. Μόνο με λίγα,απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε αυτό το εύκολο πιάτο, που ε...
Εύκολη συνταγή για κέικ λεμόνι
Υλικά3/4 κούπας ελαιόλαδο2 κούπες ζάχαρη3 μεγάλα αυγά1 κεσέ γιαούρτι3,5 κούπες αλεύρι3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ1/2 κουταλάκι αλάτι1 κουτα...
Λουκουμάδες με γιαούρτι, μέλι και κανέλα
Υλικά (για 6-8 άτοµα)Για τους λουκουμάδες2 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του4 κ.σ.ελαιόλαδο2 αβγά½ φλ. ζάχαρη1 φλ. γιαούρτιξύσµα λεµονιού ...
Εύκολη συνταγή για μπανόφι
Υλικά2 κονσέρβες ζαχαρούχο γάλα6 μπανάνες κομμένες στη μέση κατά μήκος1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ225 γρ φρέσκο βούτυρο500 γρ φυτική κρέμα...
Τηγανητό ψωμί του τοστ με φράουλες και πραλίνα
Υλικά8 φέτες ψωμί του τοστ (κρατήστε μόνο την ψίχα)1/2 φλιτζάνι πραλίνα της αρεσκείας σας1 φλιτζάνι φράουλες, ψιλοκομμένες4 κ.σ. ζάχαρη3 κ.σ...
Εύκολη βρετανική συνταγή για τάρτα λεμονιού
ΥλικάΓια την κρούστα:1 φλιτζάνι απλό αλεύρι 1 μπάρα βούτυρο ανάλατο4 κουταλιές ζάχαρη άχνηΓια τη γέμιση λεμονιού:1/4 φλιτζάνι σαντιγί1/4 φλι...