συνταγές


κρέας | ζυμαρικά - ρύζι | λαχανικά | όσπρια | ψάρι - θαλασσινά | κοτόπουλο | σαλάτες | σούπες | πίτες - ζύμες | σνακ - ορεκτικά | γλυκά | νηστίσιμα - εποχιακά | πάρτι |

Γεμιστά σφολιατάκια με φρούτα

22/10/2012

προετοιμασία: 10ʹ αναμονή: 10ʹ ψήσιμο: 20ʹ


Γεμιστά σφολιατάκια με φρούτα

Υλικά για 6 άτομα

Για τα φύλλα

  • 12 σφολιατάκια, στρογγυλά (τα βρίσκετε έτοιμα στα ψυγεία των σουπερμάρκετ)
  • 4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

Για την κρέμα

  • κρόκοι από 5 αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 250 ml γάλα φρέσκο
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 1 μοσχολέμονο, βιολογικό
  • Για την επικάλυψη
  • 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. φρούτα εποχής, διάφορα, ψιλοκομμένα


Εκτέλεση

  1. Κρέμα: Σε μπεν μαρί χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το μισό γάλα και ανακατεύουμε. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε κι αυτό στην κρέμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  3. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα μοσχολέμονου και ανακατεύουμε.
  4. Σκεπάζουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη, να μην κάνει κρούστα, και τη φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος να κρυώσει καλά.
  5. Φύλλα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  6. Σε βουτυρωμένη λαμαρίνα αραδιάζουμε τα σφολιατάκια, τα τρυπάμε με πιρούνι, τα βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα ψήνουμε για 20 λεπτά.
  7. Αφήνουμε τα σφολιατάκια να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και τα ανοίγουμε στη μέση.
  8. Επικάλυψη: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα ανακατεύοντας με τον χυμό λεμονιού για 4 λεπτά.
  9. Σύνθεση: Μοιράζουμε την κρέμα και τα φρούτα σε κάθε σφολιατάκι, σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι και σερβίρουμε με λίγη μαρμελάδα και ζάχαρη άχνη.


Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα πορτοκαλιού με κρέμα σοκολάτας.

Σχετικά Άρθρα

Κέικ σοκολάτας με τρία υλικά
Υλικά για 6 μερίδες400 γρ. πραλίνα σοκολάτας, σε θερμοκρασία δωματίου400 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου250 γρ. αλεύρι που φουσ...
Κεκάκια μελιού
Υλικά για 8 μερίδες200 γρ. καστανή ζάχαρη200 γρ. μέλι250 γρ. ηλιέλαιο275 γρ. νερό300 γρ. αλεύρι ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη1 κ.γ. κανέλα, ...
Φτιάξτε σοκολατένια μους μόνο με νερό και σοκολάτες
Αν σας αρέσει η υγρή σοκολάτα, φτιάξτε μια κρύα, κρεμώδη μους σοκολάτας. Χρειάζεστε μόνο σοκολάτα για αυτή τη συνταγή (και νερό, αλλά αυτό δ...
Σοκολατένια κεκάκια με γέμιση καρύδας
Υλικά για 12 μερίδες395 γρ. ζαχαρούχο γάλα3 αυγά 120 γρ. γάλα καρύδας120 γρ. γάλα150 γρ. ινδοκάρυδο300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη...
Σπιτικό ρυζόγαλο
Υλικά για έξι μερίδες 4 φλ. γάλα (0,5% λιπαρά)1 μικρό φλ. ρύζι4 κ.σ. ζάχαρηΚανέλα σκόνη1 κ.σ. κορνφλάουρ 1 φακελάκι βανίλιαΕκτέλεσ...
Εύκολη συνταγή για μπισκότα σοκολάτας
Πλούσια και νόστιμα μπισκότα χωρίς αλεύρι, βούτυρο και λάδι!Υλικά για 12 μερίδες1 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη1/3 φλ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρηΛίγο αλ...