Υλικά για 12 κομμάτια

Για τα φύλλα

  • 4 φύλλα κρούστας Βηρυτού 
  • 4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. φρούτα ξερά, ψιλοκομμένα (δαμάσκηνα, βερίκοκα, σύκα, σταφίδες)
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα σύκο
  • 4 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Γέμιση: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά.
  2. Φύλλα: Κόβουμε κάθε φύλλο κατά μήκος, σε τρία ίσα μέρη.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
  4. Σύνθεση: Αλείφουμε όλα τα φύλλα με λίγο βούτυρο και βάζουμε στην άκρη κάθε φύλλου 1 γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση.
  5. Τυλίγουμε σε μπουρεκάκι, διπλώνοντας πρώτα τις μακριές πλευρές προς τα μέσα και στη συνέχεια ρολάροντας.
  6. Αραδιάζουμε τα μπουρεκάκια σε καλά βουτυρωμένο ταψί, ή σε ταψί με βουτυρωμένη λαδόκολλα, και τα ψήνουμε για 20 λεπτά.

Tip

Αφού κρυώσουν καλά, φυλάξτε τα σε μεταλλικό κουτί όπου θα παραμείνουν φρέσκα για μέρες.