Υλικά για 12 κομμάτια
Για τα φύλλα
- 4 φύλλα κρούστας Βηρυτού
- 4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση
- 200 γρ. φρούτα ξερά, ψιλοκομμένα (δαμάσκηνα, βερίκοκα, σύκα, σταφίδες)
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. μαρμελάδα σύκο
- 4 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Γέμιση: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Φύλλα: Κόβουμε κάθε φύλλο κατά μήκος, σε τρία ίσα μέρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
- Σύνθεση: Αλείφουμε όλα τα φύλλα με λίγο βούτυρο και βάζουμε στην άκρη κάθε φύλλου 1 γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση.
- Τυλίγουμε σε μπουρεκάκι, διπλώνοντας πρώτα τις μακριές πλευρές προς τα μέσα και στη συνέχεια ρολάροντας.
- Αραδιάζουμε τα μπουρεκάκια σε καλά βουτυρωμένο ταψί, ή σε ταψί με βουτυρωμένη λαδόκολλα, και τα ψήνουμε για 20 λεπτά.
Tip
Αφού κρυώσουν καλά, φυλάξτε τα σε μεταλλικό κουτί όπου θα παραμείνουν φρέσκα για μέρες.