Υλικά για 6 άτομα
Για τη βάση
- 6 φύλλα κρούστας
- 4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 κ.σ. κανέλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Για την κρέμα
- 5 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 100 γρ. γιαούρτι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
- 100 γρ. ζάχαρη
- παγωτό της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα, τα βουτυρώνουμε, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και τα διπλώνουμε στη μέση.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετούμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και τα ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις.
- Μόλις τα φύλλα πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 25 λεπτά.
- Σερβίρουμε την μπουγάτσα χλιαρή, συνοδεία παγωτού.
Tip
Εμπλουτίστε σε γεύση και εμφάνιση την μπουγάτσα με σιρόπι φράουλας ή ψιλοκομμένα φρούτα.