Υλικά για 6 άτομα

  • 800 γρ. φρούτα εποχής, ψιλοκομμένα
  • 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού
  • χυμό από 1 μοσχολέμονο
  • 50 ml βότκα
  • μερικά φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. παστέλι σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη άχνη, το χυμό πορτοκαλιού, το μοσχολέμονο, τη βότκα και το δυόσμο.
  2. Σκεπάζουμε τη φρουτοσαλάτα με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  3. Αλέθουμε στο multi το παστέλι.
  4. Σερβίρουμε τη φρουτοσαλάτα σε ποτήρια ή μπολ, βάζοντας από μία κουταλιά αλεσμένο παστέλι στη βάση, γεμίζουμε με φρουτοσαλάτα και πασπαλίζουμε με λίγο παστέλι ακόμη.

Tip

Η ίδια φρουτοσαλάτα γίνεται και με φρούτα κονσέρβας. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα βάλουμε ζάχαρη και θα προσθέσουμε στο χυμό ακόμη 1 μοσχολέμονο.