Υλικά για 6 άτομα
- 800 γρ. φρούτα εποχής, ψιλοκομμένα
- 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 200 ml χυμό πορτοκαλιού
- χυμό από 1 μοσχολέμονο
- 50 ml βότκα
- μερικά φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. παστέλι σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη άχνη, το χυμό πορτοκαλιού, το μοσχολέμονο, τη βότκα και το δυόσμο.
- Σκεπάζουμε τη φρουτοσαλάτα με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
- Αλέθουμε στο multi το παστέλι.
- Σερβίρουμε τη φρουτοσαλάτα σε ποτήρια ή μπολ, βάζοντας από μία κουταλιά αλεσμένο παστέλι στη βάση, γεμίζουμε με φρουτοσαλάτα και πασπαλίζουμε με λίγο παστέλι ακόμη.
Tip
Η ίδια φρουτοσαλάτα γίνεται και με φρούτα κονσέρβας. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα βάλουμε ζάχαρη και θα προσθέσουμε στο χυμό ακόμη 1 μοσχολέμονο.