Υλικά για 6 άτομα
- 500 ml γάλα, φρέσκο
- 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- κρόκους από 5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένοι
- ασπράδια από 3 αυγά
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα
Για την καραμέλα
- 150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 50 ml νερό
- χυμό από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους, τα ασπράδια και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Καραμέλα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη μαζί με το νερό και το χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να καραμελώσει και να πάρει ξανθό χρώμα. Δεν ανακατεύουμε, διότι θα σβολιάσει.
- Αποσύρουμε από την εστία και μοιράζουμε την καραμέλα σε 6 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια.
- Μοιράζουμε και το μείγμα γάλακτος στα μπολάκια και τα βάζουμε σε βαθύ ταψί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
- Ρίχνουμε νερό στο ταψί τόσο που να φτάνει έως τη μέση των μπολ και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Tip
Σερβίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού ή με φρέσκα εποχικά φρούτα.