Υλικά για 4 άτομα

  • 1 ποτήρι νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 500 ml. γάλα, φρέσκο
  • 2 φύλλα αρμπαρόριζας, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. γλυκό περγαμόντο, στραγγιγμένο από το σιρόπι και ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, μαζί με τη ζάχαρη και το ρύζι. Τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το μισό γάλα.
  3. Ανακατεύουμε συνέχεια σε σιγανή φωτιά, για να μην κολλήσει το ρύζι, για 5 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε την αρμπαρόριζα και το περγαμόντο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας.
  5. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου δέσει το ρυζόγαλο.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και, αφού κρυώσει λίγο, το μοιράζουμε σε μπολ.