Υλικά για 4 άτομα

Για τη γρανίτα

  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 250 ml νερό
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • χυμό και ξύσμα από 3 μοσχολέμονα, ακέρωτα
  • 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • 4 μπισκότα σοκολάτας της αρεσκείας μας
  • 2 γκρέιπ φρουτ, φιλεταρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 πορτοκάλι, φιλεταρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 μοσχολέμονα, φιλεταρισμένα και ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Γρανίτα: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα μέτρια πηχτό σιρόπι, σαν αραιό μέλι.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το χυμό και το ξύσμα από το μοσχολέμονο, το δυόσμο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το βάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 2 ώρες. Το βγάζουμε και, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, ανακατεύουμε καλά ώστε να φουσκώσει.
  4. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για ακόμη 2 ώρες μέχρι να πήξει καλά και να γίνει γρανίτα.
  5. Σερβίρισμα: Βάζουμε ένα μπισκότο σε κάθε ποτήρι, από πάνω μερικά κομματάκια φρούτων και από δύο μπάλες γρανίτας.

Tip

Φιλετάρισμα φρούτων: Αφαιρούμε από τα φρούτα όλη τη φλούδα, ώστε να μη μείνει καθόλου άσπρο από το εσωτερικό της. Τα κόβουμε σε μισοφέγγαρα και τα καθαρίζουμε από τη διάφανη ινώδη μεμβράνη, κρατώντας τη σάρκα.