Υλικά για 4 άτομα
- 50 γρ. βούτυρο + 2 κ.σ., λιωμένο
- 2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
- 300 ml γάλα φρέσκο, χλιαρό
- 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μαύρο πιπέρι)
- 4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 4 φράουλες, μεγάλες (που έχουμε αφήσει στην κατάψυξη για 2 ώρες)
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη και τα πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο ώσπου να ετοιμάσουμε το μείγμα.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 50 γρ. βούτυρο με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις καβουρντιστεί και αλλάξει χρώμα το αλεύρι (περίπου 5 λεπτά), προσθέτουμε τη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώσπου να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το γάλα, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα για να μην ξεφουσκώσει.
- Μοιράζουμε το μείγμα της σοκολάτας στα πυρίμαχα μπολ και τα βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βάζουμε στο κέντρο κάθε μπολ από μία φράουλα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη ή σάλτσα φράουλας.
Τip
Σάλτσα φράουλας: χτυπάμε στο multi 100 γρ. φράουλες με 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη και 2 κ.γ. χυμό λεμονιού, ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.