Υλικά για 4 άτομα

  • 50 γρ. βούτυρο + 2 κ.σ., λιωμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 300 ml γάλα φρέσκο, χλιαρό
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μαύρο πιπέρι)
  • 4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 4 φράουλες, μεγάλες (που έχουμε αφήσει στην κατάψυξη για 2 ώρες)

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνουμε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη και τα πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο ώσπου να ετοιμάσουμε το μείγμα.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 50 γρ. βούτυρο με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Μόλις καβουρντιστεί και αλλάξει χρώμα το αλεύρι (περίπου 5 λεπτά), προσθέτουμε τη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώσπου να ομογενοποιηθούν.
  4. Ρίχνουμε το γάλα, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν, ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα για να μην ξεφουσκώσει.
  7. Μοιράζουμε το μείγμα της σοκολάτας στα πυρίμαχα μπολ και τα βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  9. Βάζουμε στο κέντρο κάθε μπολ από μία φράουλα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  10. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη ή σάλτσα φράουλας.

Τip

Σάλτσα φράουλας: χτυπάμε στο multi 100 γρ. φράουλες με 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη και 2 κ.γ. χυμό λεμονιού, ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.