Υλικά για 4 άτομα
- 150 γρ. διάφοροι ξηροί καρποί, ανάλατοι
- 3 κ.σ. ζάχαρη, άχνη
- 1 κ.σ. νερό
- 4 φλιτζανάκια εσπρέσο
- 400 γρ. παγωτό βανίλια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς με το νερό και τη ζάχαρη.
- Τους απλώνουμε σε ταψάκι το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τους ψήνουμε για 15 λεπτά. Τους αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε 4 ποτήρια ή μπολ μοιράζουμε το παγωτό, ρίχνουμε από 1 φλιτζανάκι εσπρέσο και πασπαλίζουμε με λίγους ξηρούς καρπούς.
Tip
Για φρουτένιο άρωμα, προσθέστε από πάνω και λίγο σιρόπι φράουλας ή βατόμουρου.