Υλικά για 4 άτομα

  • 150 γρ. διάφοροι ξηροί καρποί, ανάλατοι
  • 3 κ.σ. ζάχαρη, άχνη
  • 1 κ.σ. νερό
  • 4 φλιτζανάκια εσπρέσο
  • 400 γρ. παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς με το νερό και τη ζάχαρη.
  3. Τους απλώνουμε σε ταψάκι το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τους ψήνουμε για 15 λεπτά. Τους αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Σε 4 ποτήρια ή μπολ μοιράζουμε το παγωτό, ρίχνουμε από 1 φλιτζανάκι εσπρέσο και πασπαλίζουμε με λίγους ξηρούς καρπούς.

Tip

Για φρουτένιο άρωμα, προσθέστε από πάνω και λίγο σιρόπι φράουλας ή βατόμουρου.