Υλικά για 12 τεμάχια

  • 250 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. σόδα, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες
  • 200 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 300 ml γάλα φρέσκο
  • 100 γρ. φράουλες, πολτοποιημένες στο multi

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανιλίνες. Συνεχίζουμε με το κακάο, το γάλα και τις φράουλες, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μια αραιή ζύμη.
  4. Βουτυρώνουμε 12 θήκες για καπ κέικ, τις γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  5. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε τα κεκάκια πάνω σε σχάρα, ώστε να κρυώσουν καλά.