Υλικά για 4 άτομα

  • 4 λεμόνια, βιολογικά
  • 6 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • παγωτό της αρεσκείας μας
  • μερικά φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα λεμόνια στη μέση κάθετα και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αδειάζουμε τη σάρκα τους.
  2. Σε νερό που βράζει, ρίχνουμε τα λεμόνια να πάρουν μία βράση. Τα σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140°C.
  4. Σκουπίζουμε καλά τα λεμόνια με απορροφητικό χαρτί και τα αραδιάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα.
  5. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα.
  6. Μόλις στεγνώσουν και μαλακώσουν λίγο, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  7. Στη συνέχεια τα γεμίζουμε με παγωτό και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  8. Κόβουμε τις λεμονόκουπες στη μέση και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Tip

Η ίδια συνταγή γίνεται και με πορτοκάλια.