Υλικά για 6-8 άτομα
- 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- κρόκοι από 10 αυγά
- 1 κιλό τυρί, μασκαρπόνε
- 150 ml λικέρ Amaretto (πικραμύγδαλο)
- 50 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 500 γρ. ανανά, σε κονσέρβα
- 150 γρ. κακάο, σε σκόνη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το μασκαρπόνε, το λικέρ Amaretto και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
- Σε ποτήρια του ουίσκι, του μαρτίνι ή σε μπολάκια μοιράζουμε εναλλάξ σε στρώσεις φέτες ανανά, αφού προηγουμένως τις στραγγίσουμε, και λίγη κρέμα. Τελειώνουμε με 1 φέτα ανανά.
- Αφήνουμε τις μους να κρυώσουν στο ψυγείο για 2 ώρες και, προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο σε σκόνη.
Tips
- Επειδή σε αυτή τη συνταγή τα αυγά είναι ωμά, προτιμάμε τα πολύ φρέσκα, βιολογικά.
- Αντί για λικέρ Amaretto, μπορούμε να βάλουμε κονιάκ.
- Αν έχουμε έναν ώριμο φρέσκο ανανά, δεν χρειάζεται να βάλουμε κονσέρβας.
- Μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό από την προηγουμένη.