Υλικά για 6-8 άτομα

  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • κρόκοι από 10 αυγά
  • 1 κιλό τυρί, μασκαρπόνε
  • 150 ml λικέρ Amaretto (πικραμύγδαλο)
  • 50 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 500 γρ. ανανά, σε κονσέρβα
  • 150 γρ. κακάο, σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε, το λικέρ Amaretto και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
  3. Σε ποτήρια του ουίσκι, του μαρτίνι ή σε μπολάκια μοιράζουμε εναλλάξ σε στρώσεις φέτες ανανά, αφού προηγουμένως τις στραγγίσουμε, και λίγη κρέμα. Τελειώνουμε με 1 φέτα ανανά.
  4. Αφήνουμε τις μους να κρυώσουν στο ψυγείο για 2 ώρες και, προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο σε σκόνη.

Tips

  • Επειδή σε αυτή τη συνταγή τα αυγά είναι ωμά, προτιμάμε τα πολύ φρέσκα, βιολογικά.
  • Αντί για λικέρ Amaretto, μπορούμε να βάλουμε κονιάκ.
  • Αν έχουμε έναν ώριμο φρέσκο ανανά, δεν χρειάζεται να βάλουμε κονσέρβας.
  • Μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό από την προηγουμένη.