Υλικά για 8 άτομα

  • 7 φύλλα ζελατίνας (12 γρ.)
  • 300 ml γάλα, φρέσκο
  • 600 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1/2 φλ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1/2 φλ. δυνατό εσπρέσο ή στιγμιαίο καφέ
  • 1 σφηνάκι λικέρ καφέ
  • μερικούς κόκκους καφέ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνας σε κρύο νερό για 5-6 λεπτά.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, για να μη μας φουσκώσουν, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη.
  3. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνας και τα προσθέτουμε στο μείγμα του γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν.
  4. Προσθέτουμε τον καφέ και το λικέρ καφέ.
  5. Μόλις κρυώσει το μείγμα, το μοιράζουμε σε φορμάκια για κρεμ καραμελέ και το αφήνουμε γύρω στις 4-5 ώρες στο ψυγείο να δέσει.
  6. Για να ξεφορμάρουμε ευκολότερα, βουτάμε για 1/2 λεπτό τα φορμάκια σε καυτό νερό.
  7. Σερβίρουμε με κόκκους καφέ ή με ελάχιστο στιγμιαίο καφέ κατευθείαν από το κουτί.