Υλικά για 6-8 άτομα
Για τη βάση
- 150 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
- 50 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
- 450 γρ. ανθότυρο
- 50 γρ. μέλι
- 3 αυγά
- 1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι.
- Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας τα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο μιας ταρτιέρας ή σε ατομικά φορμάκια τάρτας.
- Ανακατεύουμε καλά το ανθότυρο με το μέλι, τα αυγά και την κανέλα.
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Tips
- Σερβίρουμε το τσιζκέικ με σιρόπι από οποιοδήποτε γλυκό κουταλιού ή με μαρμελάδα μήλο ή βερίκοκο κατά προτίμηση, που θα διαλύσουμε σε χαμηλή φωτιά με 3 κ.σ. νερό.
- Τρώγεται, όμως, και σκέτο, πασπαλισμένο με κανέλα.