Υλικά για 6-8 άτομα

Για τη βάση

  • 150 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
  • 50 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

  • 450 γρ. ανθότυρο
  • 50 γρ. μέλι
  • 3 αυγά
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι.
  3. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας τα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο μιας ταρτιέρας ή σε ατομικά φορμάκια τάρτας.
  4. Ανακατεύουμε καλά το ανθότυρο με το μέλι, τα αυγά και την κανέλα.
  5. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα.
  6. Ψήνουμε για 30 λεπτά.

Tips

  • Σερβίρουμε το τσιζκέικ με σιρόπι από οποιοδήποτε γλυκό κουταλιού ή με μαρμελάδα μήλο ή βερίκοκο κατά προτίμηση, που θα διαλύσουμε σε χαμηλή φωτιά με 3 κ.σ. νερό.
  • Τρώγεται, όμως, και σκέτο, πασπαλισμένο με κανέλα.