Yλικά για 6-8 άτομα

  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, βιολογικό
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1 σφηνάκι λικέρ λιμοντσέλο
  • 1 κουτί γάλα, ζαχαρούχο
  • 600 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 5 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 100 γρ. μπισκότα Μιράντα
  • φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Στύβουμε τα πορτοκάλια. Ξύνουμε το λεμόνι και στη συνέχεια το στύβουμε.
  2. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε τους δύο χυμούς με το λιμοντσέλο.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το ζαχαρούχο γάλα με το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, διαλύουμε τη μαρμελάδα σε 2 κ.σ. νερό.
  5. Σε χαμηλά ποτήρια –αν το θέλουμε ατομικό– ή σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, βάζουμε εναλλάξ τα μπισκότα σπασμένα στη μέση και βουτηγμένα στο χυμό των φρούτων, από πάνω την κρέμα και μετά τη μαρμελάδα.
  6. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο 3 ώρες για να σταθεροποιηθεί.
  7. Διακοσμούμε με φυλλαράκια δυόσμου και σερβίρουμε.

Tips

  • Μπορούμε να βάλουμε και μαρμελάδα λεμόνι ή νεράντζι ή ακόμη και ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού από οποιοδήποτε εσπεριδοειδές.
  • Βάζουμε ό,τι μπισκότα έχουμε στο ντουλάπι μας. Ταιριάζουν ακόμη και τα cookies με κομματάκια σοκολάτας.