Υλικά για 6 άτομα

  • 100 γρ. ρυζάλευρο
  • 1 λίτρο γάλα, πλήρες
  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κοφτή μαστίχα, σε σκόνη
  • 5 ροδάκινα κονσέρβας, κομμένα στη μέση
  • 1 σφηνάκι ροδόνερο

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε το ρυζάλευρο σε 1 ποτήρι κρύο γάλα.
  2. Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και τη μαστίχα. Ανακατεύουμε να διαλυθούν τελείως και, μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το γάλα με το ρυζάλευρο.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια ή σε ποτήρια.
  5. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να πήξει.
  6. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ροδάκινα με το ανθόνερο και 2-3 κουταλιές από το σιρόπι τους και σερβίρουμε πάνω στην κρέμα.

Tips

  • Μπορούμε να σερβίρουμε με οποιαδήποτε κομπόστα φρούτων: μήλο, βύσσινο, βερίκοκο, φράουλα.
  • Αυτό το γλυκό είναι μια ευκαιρία, επίσης, για να εκμεταλλευτούμε μια μαρμελάδα που θέλουμε να τελειώσουμε: Τη διαλύουμε σε χαμηλή φωτιά με 2-3 κ.σ. νερό και τη σερβίρουμε αντί για κομπόστα.