Υλικά για 8-9 άτομα

  • 1 φλ. δαμάσκηνα, ξερά, χωρίς κουκούτσι
  • 1 φλ. βερίκοκα, ξερά
  • 1 φλ. αμύγδαλα, με τη φλούδα τους
  • 1 φλ. σύκα, ξερά
  • 1 φλ. ανανά, ξερό, σε κομματάκια
  • 1 φλ. ζάχαρη, καστανή
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 3 ξυλάκια κανέλας
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
  • 4 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • καβουρδισμένο σουσάμι για το πασπάλισμα
  • παγωτό βανίλια ή καϊμάκι για συνοδευτικό

Εκτέλεση

  1. Αποβραδίς μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, τα αμύγδαλα, τα σύκα και τον ανανά σε νερό που να τα σκεπάζει ίσα-ίσα.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μισό νερό στο οποίο μουλιάσαμε τα φρούτα με τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το γαρίφαλο και τους γλυκάνισους για περίπου 10 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.
  3. Ρίχνουμε τα φρούτα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι.
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, καβουρδίζουμε το σουσάμι ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε με παγωτό.

Tips

  • Αυτή η συνταγή είναι μια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσουμε τα υπολείμματα από ξερά φρούτα που έχουν μείνει στο ντουλάπι.
  • Τρώγεται ωραιότατα και μόνο του σαν κομπόστα ή με γιαούρτι.