Προετοιμασία: 20ʹ Αναμονή: 2 ώρες Yλικά για 5-6 άτομα

  • 1 πλάκα κουβερτούρα (200 γρ.)
  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1/2 κουτί γάλα, ζαχαρούχο
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ, το ζαχαρούχο γάλα και τους κρόκους των αυγών, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα στο μείγμα, μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη μους.
  4. Τη μοιράζουμε σε μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Tips

  • Γαρνίρουμε με τριμμένο καρύδι ή ξύσμα πορτοκαλιού ή με καραμελωμένο πορτοκάλι.
  • Αντί για κονιάκ, μπορούμε να βάλουμε λικέρ πορτοκάλι.