Υλικά για 6-8 άτομα

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
  • 900 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 600 γρ. σοκολάτα, λευκή

Για τη σος

  • 100 γρ. σοκολάτα, κουβερτούρα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη, άχνη
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 125 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά, κατά προτίμηση με τα χέρια μας, με τα μπισκότα.
  3. Στρώνουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα τα μπισκότα στον πάτο μιας ανοιγόμενης φόρμας για κέικ.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, κρύα από το ψυγείο, σε σαντιγί.
  5. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομματάκια.
  6. Αφήνουμε τη σοκολάτα να χλιάνει και μετά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στη σαντιγί. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  7. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να δέσει.
  8. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το κονιάκ και την κρέμα γάλακτος.
  9. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και στολίζουμε με αυτό- την επιφάνεια της τούρτας. Το βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για 1 ώρα και ξεφορμάρουμε κινώντας κυκλικά τη λάμα του μαχαιριού ανάμεσα στα τοιχώματα της φόρμας και στην τούρτα.

Tips

  • Μπορούμε να στολίσουμε την τούρτα και με τριμμένη σοκολάτα στον τρίφτη.
  • Αντί για κονιάκ, βάζουμε οποιοδήποτε λικέρ, όπως πορτοκάλι.
  • Αντί για μπισκότα τύπου Digestive, μπορούμε να βάλουμε Αmaretti με άρωμα πικραμύγδαλου ή μπισκότα κανέλας.