Υλικά για 6 άτομα
- 2 1/2 φλ. ρύζι καρολίνα
- 3 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 10 αυγά
- 1 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
- 2 κ.σ. νερό
- 2 λοβούς βανίλιας, οι σπόροι
- 3 φλ. γάλα
- 5 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
- 1 πρέζα αλάτι
- βούτυρο για το ταψί
- κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και το στραγγίζουμε καλά.
- Χτυπάμε στο μίξερ ή με το χέρι, πολύ καλά, τη ζάχαρη με τα αυγά, μέχρι να ασπρίσουν.
- Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου σε 2 κ.σ. κρύο νερό. Το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών μαζί με τους σπόρους βανίλιας και το γάλα. Τέλος, ενσωματώνουμε και το ρύζι, ανακατεύοντας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Στρώνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί, κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και τα σκορπίζουμε στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμη.
Tip
Αυτή η πίτα τρώγεται καλύτερα ζεστή, πασπαλισμένη με κανέλα και ταιριάζει πολύ με παγωτό καϊμάκι.