Υλικά για 6 άτομα

  • 2 1/2 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 3 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 10 αυγά
  • 1 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
  • 2 κ.σ. νερό
  • 2 λοβούς βανίλιας, οι σπόροι
  • 3 φλ. γάλα
  • 5 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • βούτυρο για το ταψί
  • κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και το στραγγίζουμε καλά.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ ή με το χέρι, πολύ καλά, τη ζάχαρη με τα αυγά, μέχρι να ασπρίσουν.
  3. Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου σε 2 κ.σ. κρύο νερό. Το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών μαζί με τους σπόρους βανίλιας και το γάλα. Τέλος, ενσωματώνουμε και το ρύζι, ανακατεύοντας.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  5. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί, κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και τα σκορπίζουμε στην επιφάνεια.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμη.

Tip

Αυτή η πίτα τρώγεται καλύτερα ζεστή, πασπαλισμένη με κανέλα και ταιριάζει πολύ με παγωτό καϊμάκι.