Υλικά για 6 άτομα

  • 3 φλ. γάλα
  • 250 γρ. φιδέ, σπασμένο
  • 1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 λοβό βανίλιας, οι σπόροι
  • 250 γρ. φρέσκια μυζήθρα, τριμμένη
  • 250 γρ. μανούρι, τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 4 κ.σ. πρόβειο βούτυρο
  • λίγο μέλι ή ζάχαρη άχνη
  • κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα, τον φιδέ, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια, τη μυζήθρα, το μανούρι, τα αυγά και 2 κ.σ. βούτυρο.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βούτυρο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
  4. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
  5. Τη σερβίρουμε ζεστή κατά προτίμηση, πασπαλισμένη με μέλι και κανέλα ή με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Tips

  • Αν θέλουμε, προσθέτουμε στο χυλό 1/2 φλ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα.
  • Για να αφαιρέσουμε τους σπόρους από το λοβό της βανίλιας, χωρίζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος το λοβό και αφαιρούμε το εσωτερικό του με τη βοήθεια του μαχαιριού.