Τι είναι γλυκό, λευκό, Χριστουγεννιάτικο και πλάθεται από αλεύρι, ζάχαρη αλλά και από χιόνι;   Χιονάνθρωποι-ντόνατς φυσικά…
Δεν  υπάρχει τίποτε πιο γλυκό και πιο διασκεδαστικό που θα μπορούσατε να σκαρώσετε τόσο εύκολα και τόσο απλά, για να φέρετε τη διάθεση και το άρωμα των γιορτών  πιο κοντά σας,   αποσπώντας ταυτόχρονα τον ενθουσιασμό και τα….όλο ζάχαρη φιλιά των παιδιών σας…
Θα χρειαστείτε:
–  Mικρές μπουκίτσες ντόνατς απλά με άχνη ζάχαρη  (αν δεν θέλετε να φτιάξετε τα δικά σας donuts)
–  1 πακέτο καραμέλες ζελεδάκια σε διάφορα χρώματα
ή
–  αμυγδαλόπαστα και χρώματα ζαχαροπλαστικής
–  μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή γαρίφαλα (για τα μάτια)
–  Πολύχρωμα καλαμάκια
–  Κορδέλες
Συνταγή για donuts
160 γρ. σκληρό αλεύρι
7 γρ. ξηρή μαγιά
½ κγ. αλάτι
20 γρ άχνη (για την ζύμη)
20 γρ βούτυρο ανάλατο (θερμοκρασία δωματίου)
65 ml χλιαρό γάλα (πλήρες)
45 ml ζεστό νερό
1 αυγό χτυπημένο
αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση
Ανακατέψτε καλά σε ένα μπολ  το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και την άχνη. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτετε το βούτυρο, με το χλιαρό γάλα και το νερό και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Στην συνέχεια ρίξτε το μείγμα μέσα στο πρώτο μπολ (με το αλεύρι, την μάγια, κλπ) προσθέτοντας και το χτυπημένο αυγό. Τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη σταθερή αλλά μαλακή.
Στην συνέχεια ζυμώνετε την ζύμη μέχρι να γίνει λεία και αφράτη.  Την αφήνετε να «ξεκουραστεί» σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ και την σκεπάζετε με μια υγρή πετσέτα σε ένα ζεστό μέρος, για περίπου μία ώρα.
Παίρνετε την ζύμη και φτιάχνετε μικρές μπαλίστες (διαμέτρου περίπου 4cm), τις οποίες τοποθετείτε σε ελαφρώς αλευρωμένο ταψί (με απόσταση ανάμεσά τους) και τις αφήνετε πάλι σκεπασμένες να φουσκώσουν για άλλα 45 λεπτά.
Τέλος, ζεστάνετε πολύ καλά το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή φριτέζα. Ρίξτε τις μπαλίσες μέσα στο λάδι μέχρι να καλυφθούν ολόκληρες και αφήστε τις για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τις βγάλετε από το τηγάνι, τις αφήνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας (για να απορροφήσει το πολύ λάδι) και τις πασπαλίζετε με την άχνη. Έτοιμες οι μπουκίτσες ντόνατς!!!
*  Αν θέλετε να είναι γεμιστά, όταν κρυώσουν λίγο, κάντε μια μικρή τρύπα στο πλάι, και με τη βοήθεια ενός κορνέ, γεμίστε με το μαρμελάδα ή με πραλίνα φουντουκιού.