συνταγές


κρέας | ζυμαρικά - ρύζι | λαχανικά | όσπρια | ψάρι - θαλασσινά | κοτόπουλο | σαλάτες | σούπες | πίτες - ζύμες | σνακ - ορεκτικά | γλυκά | νηστίσιμα - εποχιακά | πάρτι |

Εύκολα και λαχταριστά μελομακάρονα!

Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
Εύκολα και λαχταριστά μελομακάρονα!
Είναι μια κλασσική συνταγή που δεν έχει κανένα περιθώριο αποτυχίας, είναι εύκολη και σχετικά γρήγορη! 

Υλικά
240 γρ. σπορέλαιο

240 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. κονιάκ

160 γρ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική

200 γρ. ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα

900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:
400 γρ. ζάχαρη

400 γρ. νερό

400 γρ. μέλι θυμαρίσιο

½ λεμόνι

καρύδι

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.

Σε ένα δεύτεροι μπολ βάζουμε το λάδι, το σπορέλαιο, το κονιάκ, την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την ρίχνουμε στο μείγμα.

Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να το πάρει το μείγμα.

Προσέχουμε ώστε η ζύμη να είναι απαλή

Παίρνουμε με ένα κουτάλι  ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μικρά μελομακάρονα.

Τα τοποθετούμε σε  λαμαρίνες, αλλά σε απόσταση μεταξύ του επειδή απλώνουν 

Τρυπάμε ελαφρά την επιφάνεια με πιρούνι στην επιφάνεια και ψήνετε για περίπου 25’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160o C αέρα, να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε 3’.

Ξαφρίζουμε τον αφρό

Αφήνουμε το σιρόπι σε χαμηλή θερμοκρασία στο 1 και μελώνουμε τα μελομακάρονα, βουτώντας τα στο σιρόπι περίπου 20’’ από κάθε πλευρά.

Πασπαλίζουμε με καρύδι.  
Η πιο εύκολη συνταγή για κουραμπιέδες
Η αλήθεια είναι ότι Χριστούγεννα χωρίς αυτά τα όμορφα «χιονισμένα» μπισκότα με τη γλυκιά και αφράτη γεύση δεν γίνονται. Φτιάξτε κουραμπιέδες...
Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας
Πρόκειται για το παραδοσιακό γλυκό (Buche de Noel), που συνηθίζουν να έχουν στο τραπέζι μετά το γεύμα των Χριστουγέννων οι Γάλλοι. Είναι ένα...
Οι πιο ζουμερές τηγανίτες με μήλο και μέλι!
Είναι απλές αλλά παράλληλα, λαχταριστές και πολύ... εορταστικές, μια που σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τις θεωρούν ως παραδοσιακό χριστουγε...
Οι πιο εύκολες και λαχταριστές δίπλες!
Υλικά5 αυγά2 βανίλιες 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική1 πρέζα αλάτι3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσειςελαιόλαδο για το τη...
Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από μπισκότα πτι-μπερ!
Υλικά 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 1 κουτί πουράκια Caprice ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Για το γλάσο – χιόνι3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη 2 ασ...
Εύκολο σουφλέ σοκολάτα σε 10
Τραγανό από έξω, γεμάτο με υγρή, πηχτή, ζεστή σοκολάτα στο εσωτερικό του, αυτό το σουφλέ σοκολάτας είναι ότι πρέπει για να βάλετε λίγη αμαρτ...

Q&A
Έχω δύο παιδιά το ένα 7 (αγόρι) και το άλλο 4 (κορίτσι). Το αγόρι είναι ένα παιδάκι που γενικά τον λες "φοβητσιάρη", καλό και ευαίσθητο...
Είχα σταματήσει να δουλεύω από τότε που έμεινα έγκυος στην κόρη μου, που είναι σήμερα 8 ετών. Όμως, λόγω της οικονομικής κατάστασης, χρειάζε...



Δεκ     13
ημερολόγιο
ημερολόγιο
εγκυμοσύνης
ημερολόγιο
παιδιού

comments powered by Disqus