Υλικά

1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό

1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 1/2 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα με το ηλιέλαιο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει.

Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.

Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι, ή τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.