Υλικά
1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη 450 γρ.  4 κρόκους αυγών 3 φλιτζάνια τσαγιού γάλα 5 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ ή ρυζάλευρο 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη Λίγη εσάνς βανίλιας 230 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
Για το σιρόπι 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 1/5 φλιτζάνι τσαγιού νερό 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού Ανθόνερο ή κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
–  Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μέχρι να ασπρίσουν.
–  Σ’ ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε 2 κουταλιές σούπας γάλα με το κορν φλάουρ, μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτουμε τους χτυπημένους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε λίγο ακόμη γάλα και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
–  Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να βράσουν, και κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά. 
–  Ρίχνουμε το καυτό γάλα στο μείγμα των κρόκων, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
–  Ξαναβάζουμε το νέο μείγμα στη φωτιά και «δένουμε» την κρέμα.
–  Αποσύρουμε πάλι, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
–  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
–  Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και στρώνουμε τα μισά φύλλα (βουτυρώνοντας ενδιάμεσα με πινέλο). Απλώνουμε την κρέμα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας ανάμεσά τους. Χαράζουμε την επιφάνεια με καλό μαχαίρι σε φαρδιές λωρίδες. –  Ψήνουμε το γαλακτομπούρεκο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. 
Για το σιρόπι
–  Σε μια κατσαρολίτσα, διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό και το «δένουμε» σε μέτρια φωτιά.
–  Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
–  Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ανθόνερο ή την κανέλα.
–  Βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο από το φούρνο και το περιχύνουμε, καυτό όπως είναι, με το κρύο σιρόπι. Δείτε τη σωστή τεχνική προετοιμασίας και σιροπιάσματος των γλυκών