Υλικά 1/2 κιλό βούτυρο 2 κρόκοι αυγών 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη άχνη Κονιάκ (1,5 φλιτζάνι του καφέ) 2 βανίλιες 250 γραμμάρια κοπανισμένα αμύγδαλα (ελαφρώς καβουρντισμένα) 750 γραμμάρια αλεύρι μαλακό 350 gr ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα Εκτέλεση Προθερμαίνετε το φούρνο Χτυπάτε καλά τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο και μετά ρίχνετε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει αφράτη η ζύμη Φτιάχνετε τη ζύμη στο σχήμα των κουραμπιέδων, είτε με τα χέρια σας είτε σε φορμάκια (αν έχετε) Αλείφετε το ταψί με λίγο βούτυρο και αφήνετε τους κουραμπιέδες να ψηθούν στους 170οC, στον αέρα, για περίπου 30΄-35΄, μέχρι να σκάσουν στην επιφάνεια και να πάρουν απαλό ρόδινο χρώμα. Τους βγάζετε από το φούρνο πριν ξεροψηθούν, τους ραντίζετε με ζάχαρη άχνη και τους αφήνετε να κρυώσουν.
Η πιο εύκολη συνταγή για κουραμπιέδες
Η αλήθεια είναι ότι Χριστούγεννα χωρίς αυτά τα όμορφα «χιονισμένα» μπισκότα με τη γλυκιά και αφράτη γεύση δεν γίνονται. Φτιάξτε κουραμπιέδες μαζί με τα παιδάκια σας, αφήστε τα να δημιουργήσουν ότι σχήμα θέλουν και διασκεδάστε παρέα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ταραμοσαλάτες για όλα τα γούστα Aπό τους πιο εμβληματικούς και λατρεμένους ελληνικούς μεζέδες είναι η ταραμοσαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεξικάνικη σαλάτα Ψάχνετε για ένα γρήγορο και υγιεινό πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε σε μόλις 20 λεπτά; Δοκιμάστε αυτή τη μεξικάνικη... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητό κουνουπίδι Φτιάχνουμε το δικό μας ντιπ για να βουτήξουμε αυτά τα υγιεινά buffalo «wings» από κουνουπίδι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ντοματόσουπα με κριθαράκι και πέστο Εύκολο και υγιεινό γεύμα για όλη την οικογένεια - έτοιμο σε 30 λεπτά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ