Υλικά:

(για 12 κομμάτια)

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

80 γρ. καρυδόψιχα κοπανισμένη 

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 

1 αβγό 

120 γρ. καστανή ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού κανέλα 

125 γρ. Βιτάμ μαλακωμένο

175 γρ. μήλο ξυσμένο

75 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 

75 γρ. σουλτανίνα

Για το τελείωμα:

1 μήλο σε κυβάκια (με τη φλούδα του)

2 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα και τοποθετούμε 12 θήκες για μάφιν σε ένα ταψάκι με 12 υποδοχές.

Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το τριμμένο καρύδι, τις σταφίδες, την κανέλα και τo μπέικιν πάουντερ. 

Σε χωριστό μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το Βιτάμ με τη ζάχαρη κι αφού αφρατέψουν προσθέτουμε σταδιακά, το αβγό, το γιαούρτι και το τριμμένο μήλο. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα να ενσωματωθεί και αυτό στο προηγούμενο μίγμα. 

Μοιράζουμε τη ζύμη που θα προκύψει (θα είναι αρκετά σφιχτή) στις 12 θήκες των μάφινς και τοποθετούμε στην κορυφή του καθενός μερικά κυβάκια μήλου. Πασπαλίζουμε τα κεκάκια με λίγη ζάχαρη και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκοκκινίσουν. 

Τα ξεφουρνίζουμε και μετά από 5 λεπτά τα βγάζουμε από τις υποδοχές και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε μεταλλική σχάρα.

Θερμοκρασία 180 °C

Χρόνος Ψησίματος25-30 min