Υλικά:

(για 4-6 άτομα)

3 μήλα

Χυμό από 1-2 λεμόνια 

2 αβγά 

2 κουτ. σούπας ζάχαρη 

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 

200 ml γάλα 

2 κουτ. σούπας Βιτάμ λιωμένο

2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

1 βανίλια 

Αραβοσιτέλαιο (για το τηγάνισμα)

Για το σερβίρισμα:

Μέλι θυμαρίσιο ή ανθόμελο 

Κανέλα 

Καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα, το λιωμένο Βιτάμ και το γιαούρτι, μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα και να πετύχουμε έναν παχύρευστο χυλό (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές σούπας αλεύρι). Αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια και το κοτσάνι από τα μήλα με το ειδικό εργαλείο κι έπειτα τα καθαρίζουμε προσεκτικά από τη φλούδα τους. Τα κόβουμε οριζόντια σε ροδέλες πάχους μισού εκατοστού (θα έχουν την τρύπα στη μέση) και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τις περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν. 

Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι (η στάθμη να είναι τουλάχιστον 2 δάχτυλα) και όταν κάψει, βουτάμε μία μία τις ροδέλες στο χυλό και τις ρίχνουμε προσεκτικά στο τηγάνι. 

Όταν ροδίσουν οι λουκουμάδες από τη μια πλευρά, τους γυρίζουμε με τρυπητή κουτάλα και από την άλλη. Τους βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια και τους σερβίρουμε με μέλι, καρύδια και κανέλα.

Χρόνος Ψησίματος15 min