Υλικά: 1 κιλό φράουλες 1 κιλό ζάχαρη 1/2 λεμόνι (χυμός) Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τις ώριμες, αλλά όχι παραγινωμένες φράουλες, αφαιρούμε το κοτσανάκι και τις κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθος της φράουλας. Τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 30 ‘. Ξαφρίζουμε τον αφρό όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην ξύλινη κουτάλα. Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση για ακόμη 2-3΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε τη μαρμελάδα μας σε αποστειρωμένα βάζα, μέχρι πάνω. Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα (με τη βοήθεια μιας πετσέτας, για να μην καείτε) . Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν. Καλή επιτυχία!