Η γλυκοπατάτα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα, είναι όμως πολύ θρεπτική. Υλικά για 3-4 μερίδες 2 γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες 2 σκελίδες σκόρδο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο 1 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα 1/2 κ.γ. αλάτι με σκόρδο 1/2 κ.γ. μυρωδικά Αποξηραμένος μαϊντανός Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε το σκόρδο, το βούτυρο, την παρμεζάνα, το αλάτι και τα μυρωδικά σε μια σακούλα αποθήκευσης τροφίμων και ανακατέψτε. Βάλτε και τα κομμάτια γλυκοπατάτας μέσα και συνεχίστε το ανακάτεμα έτσι ώστε να καλυφθούν. Τοποθετήστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και ακουμπήστε τα κομμάτια γλυκοπατάτας. Ψήστε για 18-22 λεπτά. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά και γαρνίρετε με τον μαϊντανό αν θέλετε.