Η κρούστα από κορν φλέικς θωρακίζει τα φασολάκια µε αποτέλεσµα να γίνονται κριτσανιστά.

Υλικά για 4 άτοµα 400 γρ. φρέσκα φασολάκια 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα, σε σκόνη 3 αβγά, τα ασπράδια 250 ml κρέµα γάλακτος 250 γρ. κορν φλέικς, τριµµένα 1 κ.σ. ξερό θυµάρι 1 κ.γ. ξερό θρούµπι 1 κ.γ. ξερή µαντζουράνα αλάτι και πιπέρι (περίπου) 200 ml ε.π. ελαιόλαδο (για το τηγάνισµα) Για τη σάλτσα 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα 2 κ.σ. χυµό λεµονιού 2 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, ψιλοκοµµένο 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκοµµένο Εκτέλεση Σε µια κατσαρόλα µε νερό που κοχλάζει ρίχνουµε τα φασολάκια. Παράλληλα, σε ένα µεγάλο µπολ βάζουµε πάγο. Αφήνουµε τα φασολάκια για περίπου 3 λεπτά στο καυτό νερό και αµέσως τα ρίχνουµε στο µπολ µε τον πάγο, ώστε να κρυώσουν τελείως. Τα µεταφέρουµε σε σουρωτήρι, αφήνουµε να στραγγίξουν καλά και αλατοπιπερώνουµε. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το αλεύρι µε την πάπρικα. Σε ένα άλλο χτυπάµε ελαφρά τα ασπράδια µε την κρέµα γάλακτος και σε ένα τρίτο αναµειγνύουµε τα κορν φλέικς µε τα αρωµατικά. Περνάµε τα φασολάκια πρώτα από το µείγµα του αλευριού, έπειτα από το µείγµα του αβγού και τέλος από τα κορν φλέικς. Τα αφήνουµε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Ζεσταίνουµε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουµε το λάδι και τηγανίζουµε τα φασολάκια. Τα αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά. Ετοιµάζουµε το ντιπ γιαουρτιού ανακατεύοντας σε ένα µπολ όλα τα υλικά. Σερβίρουµε τα τραγανά φασολάκια µε το ντιπ γιαουρτιού στο πλάι.