Υλικά για 6 άτομα

  • 1 1/2 κιλό κολοκυθάκια για γέμισμα, μέτρια
  • 1/2 φλ. + 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. γαριδούλες, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. πλιγούρι
  • 1 ντομάτα ώριμη, ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αδειάζουμε με ένα κουταλάκι τη σάρκα από τα κολοκυθάκια, δημιουργώντας «σκαφάκια» και κρατώντας τη φλούδα που θα αφαιρέσουμε από το καθένα για να τη χρησιμοποιήσουμε ως καπάκι.
  2. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες με την πιπεριά, το κρεμμύδι και το πλιγούρι.
  3. Μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε την ντομάτα και το αλατοπίπερο.
  4. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό.
  5. Αλατίζουμε ελαφρώς τα κολοκυθάκια μέσα-έξω και τα γεμίζουμε. Τα τοποθετούμε σφιχτά το ένα κοντά στο άλλο σε μια φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και μαγειρεύουμε το φαγητό σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, για 30 λεπτά.
  6. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2 κ.σ. κρύο νερό, το ρίχνουμε στο ζουμί της κατσαρόλας και το αφήνουμε να δέσει σε πολύ χαμηλή φωτιά. Κουνάμε καλά την κατσαρόλα για να πάει παντού η σάλτσα ομοιόμορφα.

Tips

  • Αν θέλουμε, μπορούμε να αυγοκόψουμε το φαγητό.
  • Εναλλακτικά, αντικαθιστούμε τις γαριδούλες με 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή μείγμα από μοσχαρίσιο και χοιρινό.
  • Αν το προτιμάμε, αδειάζουμε τα κολοκυθάκια από το στενό τους μέρος και τα τοποθετούμε όρθια στην κατσαρόλα.