Υλικά για 4 άτομα

  • 1 1/2 κιλό πατάτες, πλυμένες, με τη φλούδα τους
  • 1 φλ. φέτα, τριμμένη
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γ. ρίγανη, ξερή ή 5-6 κλωναράκια φρέσκια
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο, στη μύτη του κουταλιού
  • λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις πατάτες.
  2. Δοκιμάζουμε αν έχουν βράσει τρυπώντας μία με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι μπαίνει εύκολα στη σάρκα της πατάτας, είναι έτοιμη.
  3. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
  4. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και όσο είναι ακόμη ζεστές τις λιώνουμε με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο του πουρέ.
  5. Τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι, τη ρίγανη, τα αυγά, τη φέτα, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και ζυμώνουμε καλά.
  6. Όταν η ζύμη γίνει ομοιόμορφη, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
  7. Μόλις πάρουν χρώμα, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ρίγανη.

Τips

  • Αν η ζύμη δεν είναι αρκετά πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
  • Όσο τηγανίζονται οι κεφτέδες, προσέξτε να μην τους τρυπήσετε με το πιρούνι, γιατί θα διαλυθούν.