συνταγές


κρέας | ζυμαρικά - ρύζι | λαχανικά | όσπρια | ψάρι - θαλασσινά | κοτόπουλο | σαλάτες | σούπες | πίτες - ζύμες | σνακ - ορεκτικά | γλυκά | νηστίσιμα - εποχιακά | πάρτι |

Σπανακοκεφτέδες

23/10/2012
προετοιμασία: 30ʹ αναμονή: 30ʹ μαγείρεμα: 10ʹ
Σπανακοκεφτέδες

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι και καλαμποκέλαιο με έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι.
  3. Μόλις μαραθεί και απορροφήσει τα υγρά του, το αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει.
  4. Μεταφέρουμε το σπανάκι σε μια λεκάνη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αν βγει αραιή η ζύμη, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  5. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσει.
  6. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  7. Τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.


Tips

  • Νοστιμιά έχει μόνο το φρέσκο σπανάκι. Μην μπείτε στον κόπο να τα φτιάξετε με κατεψυγμένο.
  • Οι κεφτέδες γίνονται ακόμη πιο νόστιμοι αν, αντί να τους τηγανίσουμε, τους ψήσουμε σε σάλτσα ντομάτας που θα φτιάξουμε με ντομάτα, σκόρδο, ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη και αλάτι. Αφήνουμε πρώτα τη σάλτσα στην κατσαρόλα να δέσει, στη συνέχεια βάζουμε τα κεφτεδάκια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και με σκεπασμένο το καπάκι τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. 

Σχετικά Άρθρα

Σαλάτα με σπανάκι και σταφύλι
Yλικά για 3 άτομα2 κ.σ. κουκουνάρι200 γρ. baby σπανάκι, πλυμένο1 φλ. ρώγες λευκού σταφυλιού, πλυμένες και κομμένες στη μέση1/2 φλ. φέτα, θρυ...
Σπιτικό ντιπ σπανάκι σε πέντε λεπτά
Υλικά300 γρ. σπανάκι, πλυμένο και στεγνό1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη1/2 κ.γ. α...
Κεφτέδες με τραχανά
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά, Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά, Χρόνος τηγανίσματος: 8 λεπτάΥλικά για 2-3 άτομα250-300 γρ. τραχανάς, μαγειρεμένος...
Πρωτότυπη σαλάτα με φράουλες και σπανάκι
Μια ιδιαίτερη σαλάτα για το καλοκαιρινό σας τραπέζι!ΥλικάΓια τη σαλάτα250 γρ. σπανάκι1 1/2 ή 2 φλιτζάνια φράουλες πλυμένες και κομμένες1/2 φ...
Πατατοκροκέτες με σπανάκι
Υλικά1 κοκκινωπή πατάτα Μπέρμπανκ (ή κάποια άλλη πατάτα)1/3 φλιτζάνι σπανάκι1/8 φλιτζάνι κρεμμύδι2 κ.σ. γάλα καρύδας1 κ.σ. ελαιόλαδο1/4 κ.γ....
Πίτα με σπανάκι Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Σας προτείνουμε μια πρωτότυπη, εύκολη και νόστιμη συνταγή με σπανάκι που θα στολίσει το γιορτινό σας τραπέζι και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμ...