Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. μανιτάρια, πορτομπέλο ή λευκά, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 αυγό
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο, μόνο τα φυλλαράκια
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 1 1/2 – 2 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο μέχρι να απορροφήσουν εντελώς τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη φρυγανιά.
- Ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
- Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τips
- Αν τους τηγανίσουμε (αφού πρώτα τους αλευρώσουμε), θα γίνουν το ίδιο νόστιμοι αλλά και πιο τραγανοί.
- Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα μανιτάρια, αφού πρώτα τα μουλιάσουμε για περίπου 20 λεπτά.