Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. μανιτάρια, πορτομπέλο ή λευκά, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο, μόνο τα φυλλαράκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 1/2 – 2 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο μέχρι να απορροφήσουν εντελώς τα υγρά τους.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη φρυγανιά.
  4. Ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
  5. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Τips

  • Αν τους τηγανίσουμε (αφού πρώτα τους αλευρώσουμε), θα γίνουν το ίδιο νόστιμοι αλλά και πιο τραγανοί.
  • Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα μανιτάρια, αφού πρώτα τα μουλιάσουμε για περίπου 20 λεπτά.