Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας, τριμμένη
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε την κολοκύθα στο σουρωτήρι πιεσμένη με κάτι βαρύ να στραγγίσουν τα υγρά της, για περίπου μισή ώρα.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα για λίγο μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά της. Προσοχή: Δεν θέλουμε να ψηθεί εντελώς, απλώς να στραγγίσει από τα περιττά υγρά.
  3. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη στύβουμε καλά με το χέρι.
  4. Τη βάζουμε σε μια λεκάνη με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε προσθέτοντας το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή ζύμη.
  5. Την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
  6. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά.
  7. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν.
  8. Τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Τip

Με 1 φλ. τριμμένη φέτα, οι κεφτέδες θα γίνουν πιο πικάντικοι, αλλά θα χάσουν λίγο από το φίνο άρωμα της κολοκύθας.