Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας, τριμμένη
- 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Αφήνουμε την κολοκύθα στο σουρωτήρι πιεσμένη με κάτι βαρύ να στραγγίσουν τα υγρά της, για περίπου μισή ώρα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα για λίγο μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά της. Προσοχή: Δεν θέλουμε να ψηθεί εντελώς, απλώς να στραγγίσει από τα περιττά υγρά.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και τη στύβουμε καλά με το χέρι.
- Τη βάζουμε σε μια λεκάνη με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε προσθέτοντας το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή ζύμη.
- Την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
- Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν.
- Τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Τip
Με 1 φλ. τριμμένη φέτα, οι κεφτέδες θα γίνουν πιο πικάντικοι, αλλά θα χάσουν λίγο από το φίνο άρωμα της κολοκύθας.