Υλικά για 4 άτομα

  • 4-5 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή στο γκριλ ολόκληρες με τη φλούδα, αφού τις τρυπήσουμε με πιρούνι σε αρκετά σημεία.
  2. Αφαιρούμε τη σάρκα και την αφήνουμε να στραγγίσει από τα υγρά της στο σουρωτήρι για 1 ώρα.
  3. Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τη σάρκα της μελιτζάνας και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, το αυγό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
  4. Ζυμώνουμε και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε έναν πηχτό χυλό.
  5. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε λίγο-λίγο το χυλό με ένα κουτάλι της σούπας. Φροντίζουμε οι κουταλιές να απέχουν λίγο μεταξύ τους, για να μην κολλήσουν οι κεφτέδες.
  6. Τους ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές και τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Τip

Αν σοτάρουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο 2 (αντί για 1) ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν, οι κεφτέδες μας θα γίνουν πιο νόστιμοι.