Υλικά για 4 άτομα

  • 1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 300 ml χλιαρό νερό
  • περίπου 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • καλαμποκέλαιο με έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει ένας πηχτός χυλός.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά, σε απόσταση, για να μην κολλήσουν οι κεφτέδες μεταξύ τους.
  3. Μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Τips

  • Ιδανικός μεζές για ούζο, τσίπουρο ή μπίρα, φτιάχνονται κατά προτίμηση στο τέλος του χειμώνα και την άνοιξη, όταν ο μάραθος είναι στα τροφαντά του.
  • Για ακόμη πιο πικάντικο άρωμα, σερβίρονται πασπαλισμένοι με ψιλοκομμένα σποράκια γλυκάνισου.