Υλικά για 4 άτομα

  • 600 γρ. χόρτα (παπαρούνες, μυρώνια, καυκαλήθρες, ραδίκια άγρια, ξινολάπαθα, σέσκουλα) ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο (το λευκό μέρος)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. κόλιαντρο, σε σκόνη
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • έ.π. ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο σουρωτήρι βάζουμε τα χόρτα με το πράσο, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια, τα αλατίζουμε και τα στύβουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό.
  2. Τα στύβουμε πολύ καλά, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά.
  4. Γυρίζουμε τους κεφτέδες να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Τips

  • Οι χορτοκεφτέδες φτιάχνονται όλον το χρόνο με χόρτα της εποχής. Την άνοιξη με βρούβες, μαργαρίτες και τσουκνίδες, το καλοκαίρι με βλίτα και στύφνο. Το μόνο που χρειάζονται είναι άφθονα φρέσκα μυρωδικά.
  • Ταιριάζουν πολύ με σος γιαουρτιού που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 50 ml γάλα, μισό κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο.