Υλικά για 4 άτομα

  • 400 γρ. ρεβίθια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι και έ.π. ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς.
  2. Την επομένη τα στραγγίζουμε και λίγα-λίγα τα περνάμε στο multi μέχρι να γίνουν πολτός.
  3. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
  4. Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  5. Μόλις ροδίσουν, τους βγάζουμε και τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Τips

  • Αυτή η συνταγή γίνεται και με βρασμένα ρεβίθια. Τα ωμά, όμως, δίνουν ασύγκριτα καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Οι ρεβιθοκεφτέδες ταιριάζουν με σάλτσα ταχινιού που θα φτιάξουμε χτυπώντας στο μπλέντερ 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό, 1/2 φλ. χλιαρό νερό, 1/2 φλ. χυμό λεμονιού, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα, 1/2 φλ. ταχίνι, 1/2 κ.γ. ξερό δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.