Υλικά για 4 άτομα
- 400 γρ. ρεβίθια
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλεύρι και έ.π. ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς.
- Την επομένη τα στραγγίζουμε και λίγα-λίγα τα περνάμε στο multi μέχρι να γίνουν πολτός.
- Σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Μόλις ροδίσουν, τους βγάζουμε και τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Τips
- Αυτή η συνταγή γίνεται και με βρασμένα ρεβίθια. Τα ωμά, όμως, δίνουν ασύγκριτα καλύτερο αποτέλεσμα.
- Οι ρεβιθοκεφτέδες ταιριάζουν με σάλτσα ταχινιού που θα φτιάξουμε χτυπώντας στο μπλέντερ 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό, 1/2 φλ. χλιαρό νερό, 1/2 φλ. χυμό λεμονιού, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα, 1/2 φλ. ταχίνι, 1/2 κ.γ. ξερό δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.